Следвайте ни

Антикорупционната комисия влезе в кметството на Свиленград (СНИМКА)

viber icon

Обществена поръчка за саниране проверява днес в Свиленград  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Служителите й пристигнаха с лека кола и микробус и влязоха в сградата на общинската администрация в пограничния град. Това разказаха очевидци пред "Марица".

"Според запознати, служителите на Сотир Цацаров са търсили документи за обществена поръчка за саниране, обявена по времето на бившия кмет Георги Манолов и изпълнена от две дружества. Стойността на поръчката е в размер на над 800 000 лева", съобщи "Старият мост".

Изпълнителната агенция за одит на европейските средства вече откри нарушение в процедурата, свързана с ограничаване на участниците в конкурса. На Община Свиленград е наложена и финансова корекция. Антикорупционната комисия ще проверява как е допуснато нарушението и дали глобата е платена.

Смята се, че по случая ще бъдат разпитвани бившият кмет Георги Манолов като възложител на поръчката и комисията, изготвила критериите за избор на изпълнител на обществената поръчка, пише и "24 часа“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?