Следвайте ни

Алеята на новия живот в Димитровград се пренася в дворове и квартални градинки

viber icon

За 11-а поредна година в Димитровград ще се състои екологичната инициатива "Алея на новия живот". ​В нея семействата и близките на новородени през предходната година засаждат дръвчета на имената на децата си в парк  "Марица".

"Родители могат да заявят своето участие от 29 март до 12 април. ​Заради наложените мерки и ограничения за събиране на много хора на едно място и тази година няма да има общо засаждане на дръвчета в парка", съобщиха от кметството.

Родителите обаче сами могат да изберат мястото за засаждане. Подходящите ​за целта са собствен парцел в двор или в междублоково пространство, съобразено с екстериорното озеленяване на общината, за да имат възможност бащите и майките  да полагат грижи за засаденото от тях дръвче. 

Проектът за залесяване "Алея на новия живот" се осъществява традиционно по Цветница, като идеята е да се продължи традицията по създаването на един по-зелен и чист град. Получаването на дръвчетата ще бъде организирано от 19 април.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?