Следвайте ни

Алея за разходки покрай Марица правят в Свиленград

viber icon

   Нова зелена зона за отдих край Марица ще се изгражда по проект на Сдружение „Заедно за Свиленград по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Турция 2014-2020. Общата стойност на договора е 398 834,83 eвро. Проектът ще се реализира в партньорство с община Ениджия, област Къркларели, Турция. Целта на проекта е представяне на  културно-историческото и природно наследство по атрактивен и конкурентен начин на двете трансгранични общини. Срокът на изпълнението му е 24 месеца.

В Свиленград ще се изгражда зелена пешеходна зона по дигата на река Марица, в района между Стария и новия мост. Новата зона за разходки край реката ще включва изграждане на архитектурни елементи и съоръжения, площадка за отдих, озеленяване със  широколистни и иглолистни дървета и храсти. Тя ще осигури  по-добър достъп до културно-историческия паметник Стария мост в Свиленград. .

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?