Следвайте ни

Акушерки съветват бъдещи майки 

viber icon

Община Хасково в партньорство с Алианс на българските акушерки организират информационна кампания "Акушерките близо до майките" днес от 18 часа в залата на Младежкия център. Лектори ще бъдат Светлана Делчева и Мая Атанасова от Алианс на българските акушерки. 

Кампанията се провежда от 2018 г. и има за цел да подготви бъдещите майки за грижите за бебето и дома. 

„Нашата цел е утвърждаване на акушерския модел на грижа за бременната и новороденото. Стремежът ни е да бъдем близо до майките в този град. Темите на нашите срещи обхващат целия етап на бременността, раждането, възстановяването, първите грижи за новороденото, кърмене, захранване, физиологично развитие на детето“, разказаха от Алианса.

Световната здравна организация определи 2020 г. за Международна година на медицинската сестра и акушерката. Тези две медицински професии играят изключителна и жизненоважна роля за предоставяне на качествени здравни услуги. Това са специалистите, които посвещават живота си на грижи за майките и децата, дават съвети за здравето, помагат на възрастните хора.

Важна задача през Международната година на медицинската сестра и акушерката е светът да научи повече за тяхната посветеност на болните и нуждаещите се, за професиите, трудностите и предизвикателствата, допълниха от Алианса на българските акушерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?