Следвайте ни

Акт за собственика на завързаните птици, не ги регистрирал 

viber icon

Собственикът на завързаните птици в двор в Горски извор ще бъде санкциониран, въпреки че ги притежава законно. Ще му бъде съставен акт за нарушение на Закона за биологичното нообразие, тъй като не ги е регистрирал. Това съобщиха от регионалната екоинспекция след проверката, предизвикана след сигнал във Фейсбук, че птици се отглеждат завързани в частен двор. Екоинспекторите са посетили двора заедно с колегите си от агенцията по храните и полиция.

Става въпрос за Голям ястреб и Мишелов на Харис, това са хищни, застрашени от изчезване птици. Собственикът ги е закупил от Германия, има документи за произход, пропуснал е да ги регистрира у нас. И двата екземпляра попадат в приложения на Конвенцията CITES, коментираха от РИОСВ. Конвенцията касае международната търговия  със застрашени видове от дивата флора и фауна. Тази търговия  е строго регламентирана. 

Екоинспекторите не коментираха дали е хуманно отглеждането на птиците завързани и дали има нарушение. Това трябва да кажат от Агенцията по храните, чийто представител също е присъствал на проверката. От там обаче нямаме отговор още. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?