25

Акт от 4000 лв. за 7 сметища в Симеоновградско  

Акт за наказателно постановление в размер на 4000 лв. наложи на Община Симеоновград Регионалната инспекция по околната среда и водите. Причината са нерегламентирани сметища. От началото на годината екоинспекцията извършила 7 проверки в община Симеоновград по сигнали. Издадени са предписания на кмета за отстраняване на нередностите, но това не се случило. 

Последният сигнал е от 4 август 2022 г. След проверка експерти установили, че до старото сметище на града, което е рекултивирано преди години и не би следвало да се ползва, отново има изхвърлени битови и строителни отпадъци.

В общината има организирано сметосъбиране и действащ договор с Регионалното депо за битови отпадъци в  Харманли и няма оправдание за образуването на нерегламентирани сметища, коментира директорът на РИОСВ – Хасково инж. Наталия Пачеманова.

След последните проверки отново са издадени предписания на кмета на общината за предприемане на действия по премахване на незаконните сметища. Ако това не бъде изпълнено в срок, ще бъде съставен акт и съответно издадено наказателно постановление съгласно Закона за опазване на околната среда.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?