Следвайте ни

Ако сте в Хасково, заповядайте на класически концерт

viber icon

Музикални дни  „Проф. Недялка Симеонова“ 2020 започват  в 19 часа днес. В четири поредни вечери ценителите на класическата музика ще се насладят на изпълненията на един от най-добрите оркестри в България. Всички концерти започват в 19,00 часа и с вход свободен, при строго спазване на всички противоепидемични мерки. 

Честта да открият Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ тази вечер се падна на уникалните музиканти от Камерен ансамбъл Софийски солисти с диригент Пламен Джуров и солисти: Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка. Концертът е в залата на ДКТ „Иван Димов“. В изпълнение на „Софийски солисти“ публиката ще се наслади на Сюита „Дон Кихот” на Георг Ф. Телеман, Й. С. Бах- Стоковски - Прелюд в до минор, Й. Хайдн - Дивертименто в ла мажор, Д. Ненов - Шест миниатюри, Георги Зл. Черкин – Севдана и П. Сарасате- Навара за две цигулки оп.33.

Утре на сцената на ОНЧ „Заря- 1858“ гостува Симфониета Враца с диригент  Христо Павлов и солисти: Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот. В събота вечерта от 19,00 часа на сцената на театъра излизат любимците на хасковската публика Камурун оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков и гост солист Калина Христова - концертмайстор на Софийска Филхармония. А финалът на Музикалните дни е в неделя с вечер, посветена на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен. Трио Арденца с гост-виолончелист Атанас Кръстев ще свирят на сцената на ДКТ „Иван Димов“ Хасково от 19,00ч. 

Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ се организират от община Хасково с изключителното съдействие на диригента на Камерен оркестър Хасково Цанислав Петков. 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?