25

Ако сте в Хасково, гледайте театър на Ямача довечера

В Първия студентски фестивал „Сцена накрая на града“  в Хасково тази вечер ще видим  представлението на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“  „Рeter Gynt“  от Дейвид Хеър, по Хенри Ибсен, по идея на проф. Снежина Танковска.

„Сцена на края на града“ е първото по рода си театрално предизвикателство към публиката. То продължава и тази вечер в  парк „Ямача“, под звездите от 21 часа. Входът е свободен, неиобходимо ви е само желание и  добро настроение.

PETER GYNT на Дейвид Хеър е умен и забавен съвременен прочит на емблематичната поема „Пеер Гюнт“ от Хенрик Ибсен. С много настроение и чувство за хумор Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като превръща героя на Ибсен в герой на нашето време и така с остър и тревожен тон изобличава несъвършенства на съвременния човек и общество.

PETER GYNT е една завладяваща и очарователна игра на човека със света и на света с човека, игра, в която правилата са създадени, за да се нарушават, до момента в който вече няма накъде.

Спектакълът е спечелил Проектната програма към Театър НАТФИЗ в категория „Драматичен театър“.

Фестивалът в Хасково се реализира в рамките на проект , финансиран със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?