25

Ако сте в Димитровград, чуйте Даниел Николов в джаз концерт в центъра  

Джаз концерт ще се състои довечера от 20 часа в Димитровград. На  Централната градска алея ще се изяви Акустично джаз трио със солист Мария Арнаудова. Специален гост на събитието ще бъде един от известните европейски джаз вокалисти Даниел Николов. 

Даниел Николов е роден през 1998 г. На 7-годишна възраст печели първа награда на певчески конкурс и така попада във ДМФ “Звездопад” с ръководител Мариана Димитрова. Това поставя начало на развитието на неговия талант и през 8-те години като част от детската формация обикаля множество конкурси и фестивали и печели награди като солов и ансамблов изпълнител.

През 2012 г. постъпва в НУМСИ “Христина Морфова”, Стара Загора със специалност поп и джаз пеене. През 2014 участва за кратко в “Гласът на България”. 

След завършването на образованието си в НУМСИ “Христина Морфова”, Даниел преподава за кратко в същото училище. През 2018 г. заминава за Гронинген, Нидерландия, където учи джаз  в консерваторията Принс Клаус. През бакалавърския период успява да разшири музикалния си кръгозор благодарение на досега до много специалисти в сферата на джаза, музиканти от Ню Йорк, които преподават в консерваторията, както и колеги от различни европейски държави. JD Walter е един от гост преподавателите, джаз вокалист от Ню Йорк, който става негов музикален ментор и приятел.

През 2020 г. става част от българската акапелна група “Spectrum Vocal Band”. През 2021 г. издават “SINGERPRINTS” - етно проект, който представя български фолклорни теми в модерни аранжименти, повлияни от западната музика. Групата концертира из България и извън страната.

Концертът довечера е част от провеждащото се шестнадесето издание на културните дни в Димитровград през месец юли "Късче от лятото".  Следващото вълнуващо събитие в програмата е концерт на световно известните  Дейвид Дауър Трио и Елиът Фрост - Австралия и Англия, който ще се състои на 10 юли от 20.00ч. отново на Централната градска алея. На следващия ден  "В приказния свят на джаза" ще гостува в детска градина "Приказка", където специални гости ще бъдат Дейвид Дауър Трио.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?