Следвайте ни

Ако имате съсед в количка, вижте как да помогнете 

viber icon

Ако сте трудно подвижен или имате близък или съсед в инвалидна количка, има изход от принудителната изолация заради недостъпната среда. Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2021 финансира изграждане на рампи, стълбищни платформи, вертикален подемник или асансьор.  Проектите се подават до 5 май, а срокът вече тече. 

За възможността да се изгради достъпна среда за хора с увреждания напомнят от Община Харманли, но кампанията касае цялата страната. 

Могат да кандидатстват собственици на индивидуални жилищни сгради, които са с трайни увреждания и се придвижват с инвалидни колички или в чийто семейства има такива лица. Също така сдружения на собствениците в етажната собственост в многофамилните сгради и блокове, стига в тях да има хора с трайни увреждания, които се придвижват с инвалидни колички. Помощ се полага и за адаптиране на лек автомобил и придобиване на шофьорска книжка за хора с трайни увреждания и ограничена мобилност. 

Подробности може да получите тук 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?