Следвайте ни

Ако детето пише красиво, запишете го в конкурс в Димитровград

viber icon

Конкурс по краснопис за ученици от 1. До 4. клас обяви Градската библиотека в Димитровград по повод 24 май. Целта е да се насърчи четенето и грамотността на децата. 

Учениците ще работят самостоятелно върху посочен текст – стихотворението „Букви” на Цветан Ангелов.

Текста трябва да бъде преписан с ръкописни букви при спазване на изучените правила за краснопис, правопис и пунктуация. Не се допуска използване на коректор, изтриване и задраскване на букви, думи или препинателни знаци. 

Конкурсните работи се предават до 18:00 часа на 17 май 2021 г. в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Комисия ще извърши преглед, оценяване и класиране. Предметни награди се предвиждат за първите три места в съответните категории, а за всички останали участници – грамоти.

Резултатите ще бъдат обявени на 21 май 2021 г., а награждаването на победителите ще се състои на 25 май 2021 г. в Лятната читалня на Библиотеката.

Конкурсните работи на класираните ученици ще бъдат публикувани на информационните канали на библиотеката: официалната интернет страница http://biblioteka.dimitrovgrad.bg/, Фейсбук страниците на Градска библиотека „Пеньо Пенев - Димитровград” и на Детския ни отдел; на нашите профили в Instagram -https://www.instagram.com/bibliotekadimitrovgrad/ и в Twitter -https://twitter.com/home?lang=bg ; както и в YouTube канала ни - https://www.youtube.com/channel/UCzMJWafYJGozn2bZirzZ9Vw.

        

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?