25

Акция на МВР и ДАНС на Капитан Андреево 

На ГКПП Капитан Андреево тече проверка и ДАНС. Акцията е заради това, че  фирмата, която  до скоро правеше изследванията на плодовете и зеленчуците, преди няколко часа е подала документи за обработка на камион, който реално е минал границата преди една седмица и вече е в Германия. Това обяви в ефира на NOVA депутатът от „Продължаваме Промяната” Константин Бачийски.

„Бивш депутат е предложил първия подкуп на шефа на БАБХ. Имало е натиск промените, които е трябвало да се случат на ГКПП „Капитан Андреево”, да не се осъществят. Впоследствие е направен втори подкуп. Били са предлагани 6 млн. лева на година“, заяви още Константин Бачийски. Според него е ималонатиск промените, които трябва да се случат на границата, да не се случват, допълни той. 

„На 31 декември 2021 г. е подписан новият договор с бившия служител на фирмата, която е извършвала дейността. След като новият директор на БАБХ е влязъл в сила, старият подписва договор навръх Нова година. Няколко дни след това на шефа на БАБХ е предложен подкуп в особено големи размери”, коментира Бачийски. 

Припомняме, че от 20 т.м. лабораторният контрол на влизащите през пункта камиони премина в държавни ръце. Това стана причина за опашки от хладилни камиони, тъй като пробите се пращат до централната лаборатория на БАБХ в столицата. Преди на дни на пункта бе зам.-земеделският министър Иван Христанов,  който заяви, че преходният период ще отнеме 2-3 дни. Напрежението там обаче продължава. 

По-късно през деня стана ясно, че камионът, заради когото е започнала проверкта, е минал през границата на 22 т.м., т.е. два дни след като държавата пое контрола. Возилото с живи растения не е минало  фитосанитарен контрол. Очаква се БАБХ да коментира случая, който може и да не е единствения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

29.05.2022 | 12:25

"ЗЛАТЕН ГЬОЛ " ! Колко пари са влезнали в нечии джобове?Пардон в нечии сметки.Едва ли ще се разбере.Поне да влизат в държавната хазна.Само по-скоро да си оправят организацията,защото от турска страна не се знае колко време ще търпят километричните опашки.

Отговори
6 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?