25
Следвайте ни

"Академия за местни предприемачи“ дава шанс на бизнес идеи от област Хасково

30 000 лв. енаградният фонд на петото издание, кандидатстването е безплатно и онлайн

viber icon

Петото издание на „Академия за местни предприемачи“ стартира с награден фонд от 30 хиляди лева в областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

Участието в Академията за местни предприемачи е безплатно, а кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 25 октомври 2021.

Академията за местни предприемачи е част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“, програма за социална отговорност на Филип Морис България. Академията се осъществява от Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ и дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране. Вече стартираха информационните срещи, които ще се провеждат през септември, а крайният срок за кандидатстване е 25-ти октомври. 99 000 лева е размерът на финансирането за 14 проекта в четирите години досега, в които се провежда Академия за местни предприемачи. 

Участието в Академията за местни предприемачи 5.0 е безплатно, а кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 25 октомври 2021. Одобрените кандидати ще участват в поредица от практически насочени обучения с ментори с дългогодишен бизнес опит. По време на обученията ще се разработват бизнес планове на проектите, а менторите на програмата ще провеждат двудневни обучения в сферите на продажби, маркетинг и счетоводство. Заедно с тях кандидатите ще подготвят презентации за представяне на проектите си пред журито на програмата, което ще определи победителите. 

Големият победител в четвъртото издание на Академия за местни предприемачи е Moka Coffee & Cakes на Eвгения Ефтимова, получавайки безвъзмездната инвестиция от 12 000 лв. На второ място бе класиран предприемачът от Разлог Ивайло Аврамов и неговата работилница за мебели от дърво и епоксидна смола EpoxyWood с наградата от 10 000 лева. Третото място и 5 000 лева бе за Lotus Vibe - йога и арт терапия студио в Банско, което набира все по-голяма популярност. Четвъртият отличéн бизнес е базиран в гр. Харманли. 3 000 лева безвъзмездна помощ получиха Дарко Тачев – ученик в 9 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково,  Христо Хубенов – ученик в 12 клас в СУ „Неофит Рилски“ в Харманли и неговият преподавател Емануил Манолов за общия им проект InnovaOne - сензорна система за мониторинг на въздуха и водата, която би могла да реши проблема с липсата на обществено достъпна информация за замърсяването на околната среда. 

Разходите на избраните участници за пътни и настаняване, по време на обученията ще бъдат покрити от организаторите. Едновременно с това екипът на Център „Ринкър“ има готовност за онлайн провеждане на обучителните модули в случай на промяна на противоепидемичните мерки в страната. Представянето на най-добрите идеи пред журито на Академията и определянето на големите победители ще се състои  в края на месец януари 2022 г. През септември и октомври са предвидени два уебинара, които имат за цел да улеснят потенциалните кандидати. Експерти ще представят програмата, ще разкажат какво включва обучението, какви бизнес проекти ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси.

Допълнително екипът на Център "Ринкър" ще проведе консултации на място в четирите области при заявен интерес и в съответствие с епидемичната обстановка в страната.

За повече информация и въпроси на: [email protected] или на телефон: 02/987 1574

Кандидатствай тук

Последвайте Rinker Center във Facebook

"Академия за местни предприемачи" е специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителни региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България като част от програмата "Забавно лято, грижовна есен".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?