112
Следвайте ни

Аграрната гимназия в Хасково посрещна немски и чешки партньори

viber icon

В Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии (ПГТАТ)  „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково се състоя първата партньорска среща  "GoGreen: Възобновяемите енергийни източници свързват нациите"  по  Програма Еразъм+.  ПГТАТ си партнира с професионални  гимназии от Кайзерслаутерн – Германия, и Нимбурк - Чешка република. 

Насочеността е екологична, с тематиката  в областта на възобновяемите енергийни източници (биогаз, слънчева енергия, аквапоника, електрически превозни средства, водород и други) в различни професионални сфери.

В срещата взеха участие екипите от трите училища и на нея бяха планирани предстоящите дейности. През март догодина 10 ученици от хасковската ПГТАТ ще посетят гимназията в Германия, а през есента - в Чехия. В края на април следващата година  ПГТАТ  ще  бъде домакин на чешките и германски ученици

По време на престоя си чешките и германски гости разгледаха с интерес кабинетите и техническото  оборудване по автотранспортна техника, инсталацията по аквапоника и зеленчуковата градина на хасковската Професионална гимназия.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?