25

Агенцията за закрила на детето се самосезира за бития ученик от ПМГ в Димитровград

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска предприемане на координирани действия за проучване по случая на побой над ученик в  Димитровград. Изискана е информация от Дирекция „Социално подпомагане“  и от  Районно управление на МВР – в града. На училището, в което се обучават двете момчета са дадени методически насоки за работа с детето, осъществило агресията, както и за оказване на подкрепа на пострадалото момче и неговото семейство. Държавната агенция за закрила е предоставила на училищното заведение методически И двете момчета до момента нямат други провинения, казаха от Агенцията.

Както по- рано съобщихме, 17-годишно момче от Математическата гимназия бе ударено от свой съученик в петък. Със счупена челюст то бе в пловдивска болница, където бе оперирано. Днес момчето бе изписано, а вероятно известно време ще учи онлайн. Междувременно в гимназията днес имаше съвет.

 По повод изнесената информация, че е имало и други деца, които са знаели за планираното насилие, както и че жертвата е била заплашвана преди това, Държавната агенция за закрила на детето апелира при съмнение за опасност от попадане на дете в риск да се потърси консултация или да се подаде сигнал на Националната телефонна линия за деца 116 111, на която безплатно и анонимно ще получат съдействие и подкрепа, казаха от Агенцията 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?