25

Абитуриентка от Математическата в Хасково издаде стихосбирка, сама я илюстрира

Алберт Димитров

Зрелостничката от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в Хасково Рая Стоянова издаде своята първа книга. Стихосбирката носи името "Палитра на чувствата". В нея Стоянова е поместила 22 стихотворения, като илюстрациите към всяко едно са нейно дело. Главен редактор пък е Добромир Зафиров от Димитровград. Всяко стихотворение от книгата представя по едно човешко чувство.

 "Идеята за стихосбирката не дойде спонтанно, но не е била и планирана. Просто в един момент осъзнах, че мога да синтезирам своите думи и да създам нещо, което искам от години насам", сподели за "Марица" Рая Стоянова. Тя добави, че е преминала през най-различни трудности, които всъщност после се оказват и нейни първи "помощници". Запитана какво е усещането да държи първата си книга в ръце, тя сподели: „Чувствам се по същия начин, както преди. Единствената разлика е, че поставих един пример, както за себе си, така и за другите, че ако искаш нещо достатъчно силно, то става напълно осъществимо. Всеки един от нас носи в себе си своя мисия, а моята е точно това - да радвам хората със своето изкуство.“ Рая отбелязва, че книгата не би могла да излезе без финансовата помощ на леля й. 

Творческите планове на абитуриентката включват издаването на по-обемни книги, развитие в изобразителното изкуство, графичния дизайн и много други. Но най-големите ѝ планове тя пази в тайна само за себе си. Желанието на младата поетеса и художничка е да се занимава с комуникационен маркетинг в СУ „Св. Климент Охридски“. Към младите творци Рая отправя следното послание: „Не правете изкуство, защото ще спечелите, а го правете, защото ще дадете.“ Премиерата на книгата ще бъде на 11-ти юни в Биологичния факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Ще има и множество събития, свързани с книгата и в Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?