Следвайте ни

„АБ“ с нов собственик, става част от "Валирион"

viber icon

Хасковската строителна фирма „АБ“ АД  става част от „Валирион“ ЕООД. Това ще стане факт, след като Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на едноличен контрол  от  страна на „Валирион“ ЕООД върху „Пътна Сигнализация – България“ ЕООД. То е собственик на хасковското дружество. 

Както съобщи marica.bg в началото на февруари, концентрацията бе поискана от „Валирион“. След като КЗК я разреши, сделката може да стане факт, не е ясно как ще бъде финансирана. 

Основна дейност на  „АБ“ АД е строителство, ремонт и поддържане на пътища и пътни съоръжения, както и производство на асфалтови смеси и битумна емулсия, на инертни материали и каменно брашно. Дружеството работи по много обществени поръчки на национално и общинско ниво, а преди години изпадна в краза, от която излезе с банков заем. В момента дружеството, в което работят над  250 души, за 2018 г. има приходи от 31 млн. лв.

„Пътна сигнализация“ е собственост на Димитър Петков. Купувачът пък съществува едва от 2016 г. Собственост е на Цветан Чолаков, показва справка в Дакси. 

Решението на КЗК тук  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?