Следвайте ни

90% от ковид леглата в МБАЛ- Хасково са заети 

viber icon

Над 90% от разкритите ковид легла в МБАЛ- Хасково са заети. Заети са и пет от определените шест в Детско отделение, съобщи директорът на болницата д-р Георги Гелов на днешното заседание на кризисния щаб, свикано от зам.- областния управител Виолета Желева. Между 40 и 50 г. е средната възраст на лекуващите от вируса пациенти, стана ясно още там. 

Притеснително е придвижването на големи групи мигранти в Харманли.Те не спазват противоепидемичните мерки. Със засилването на бежанския поток и покачването на заболеваемостта е необходимо да се предприемат мерки с цел превенция на населението от разпространение на коронавирусната инфекция, заяви кметът на града Мария Киркова. Виолета Желева предложи да се инициира среща с Държавната агенция за бежанците, където да се постави темата и да се дискутират последващи мерки.
От РЗИ-Хасково поискаха да бъде засилен контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки предимно в тържища, пазари, градския и междуградския транспорт. Представителите на общинските администрации коментираха, че са редуцирали празничните си програми и повечето събития ще бъдат на открито.
 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?