25
Следвайте ни

90 деца от Димитровград ще се обучават в Планетариума тази учебна година

viber icon

На  1 октомври  12ч. ще бъде открита новата учебна година в ЦПЛР-НАОП "Джордано Бруно" в Димитровград.  И през тази година планетариумът продължи популяризацията на астрономията сред ученицит. Кръжоците по астрономия са предназначени за ученици от 4 до 12 клас, които ще могат да се запознаят със звездното небе, небесните обекти и явления, да се включат в групите за наблюдения и наблюдателните експедиции, да работят по национални и международни конкурси, проекти и програми, да се обучават за участие в олимпиади и да участват в други мероприяти. Учениците са разпределени в  12 форми: Забавна астрономия – 2 групи  за 4 клас , Елементарна астрономия – 4 групи за 5 клас,Основи на астрофизиката – 2 групи , за 6 и 7 клас, Астрофизика – 1 група, след 7  клас,Наблюдателна астрономия – 1 група сборна за всички участници, - Планетариум- деца от началния курс на обучение в Димитровград посещават по график звездната зала на Планетариума, за да получат първите си представи за Космос и Лятно училище. Приблизителният брой на постоянно обучаваните ученици е 90. 
Кръжоците са безплатни и са отворени и след 1 октомври за записване на нови ученици. 

В петък учебната година започва с шоу програма “Космическият устрем на Европа” (“Europe’s Cosmic Quest). По същото време, паралелно с образователните дейности на астрономическа тема ще бъдат организирани интересни атрономически работилници. В “Космосът и пикселите” желаещите да се включат ще направят красиви пикселизирани модели, използвайки различни похвати в изкуството - като този на австралийските аборигени и поантилизма.

“Направи си планета & Мисията GOCE” е за запознаване с характеристиките на геоида (истинската форма на Земята) чрез изследване на 3D принтирани модели и пресъздаване на геоидната форма на Земята от пластелин. В „Построй космически кораб“ участниците  ще имат възможност да построят от рециклирани материали (хартиени кутии, капачки и др.) различни космически носители от звездния флот на ЕСА, научавайки повече за мисията на всеки един от тях.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?