Следвайте ни

892 110 лв. трябват, за да има Маслиново вода

viber icon

В Маслиново, което е само на 23 км от областния град,  скоро няма да потече вода. 100- те хиляди лева, които ОбС гласува на последното си  заседание, не стигат за изграждане на втория етап от водопровода.

Обектът бе включен в капиталовата програма за т.г., заедно със с. Стамболийски, за което в бюджета бяха заложели 20 000 лв.

Работата в Маслиново може да продължи, само че ако се намерят още 792 110лв.  892 110.15      лв. е  стойността на сключения между община Хасково и аксаковското дружество „Одесосстрой“ договор за изграждане на втория етап  на вътрешната водопроводна мрежа на селото. Дружеството спечели обявената обществената поръчка през ноември м.г. с най- ниска цена, при първоначално обявена 1 163 677 лв.    

Договорът е сключен при условията на чл. 114 от ЗОП и влиза в сила след осигуряване на финансиране от страна на възложителя. Кметът Добри Беливанов е изпратил писмо до МРРБ за нуждата от средства за проекта, след като с общински  средства в размер на 150 000 лв. бе финансиран първия етап. Именно с очаквания, че МРРБ ще подкрепи финансово проекта, започна първияют му етап.

Маслиново чака вода от години,а пари все не се намират, обектът се включва в капиталовата програма години наред. Вчера направихме опит да се свържем с дружеството, спечелило обществената поръчка, за да питаме какво може да се  направи за 100 000 лв. и въобще възможно ли е да се започне някаква работа по проекта. Не успяхме да се свържен с никого на посочение телефон, вероятно защото бе петък след обяд. В понеделник ще пробваме пак.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?