Следвайте ни

89 чакат общинско жилище в Хасково 

viber icon

76 са  нуждаещите си, които са включени в списъка за настаняване в общински жилище в Хасково през т.г. това са социално слаби хора, с увреждания и със сериозни материални затруднения. Общо чакащите са 89, става ясно от отчета на състоянието на общинската собственост, който предстои да бъде разгледан от ОбС. 

През м.г.  23- ма ползватели  са получили заповеди за освобождаване на жилищата, тъй като не отговарят на условията за ползването им. Други 6 са били изгонени, тъй като системно не плащат символичните наеми. 

Община Хасково разполага с 410 апартамента, 5 стаи в 32 жилищни сгради. От тях постъпленията са 242 929 лв. през мг. 

От отчета става ясно, че приходите от наем на стопански обекти са 842 040 лв. От концесии в бюджета са постъпили 86 433 лв. Отдадените на концесия общински обекти са парк „Хр. Ботев“, тези до театъра до зала „Дружба, зеленчуковият пазар и паркингът до него, както и пазарът в „Орфей“, спортен комплекс „Юнак“ и 5 язовира. За водоема в Любеново договорът е прекратен. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?