Следвайте ни

8600 фирми декларирали корпоративен данък в Хасковска област, утре е крайният срок

viber icon

13% от фирмите, плащащи корпоративен данък в област Хасково, трябва да декларират и заплатят дължимите данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане днес и утре. Това напомниха от офиса на НАП в областния град. Два дни преди крайния срок, годишни данъчни декларации за корпоративни данъци са подали  8600 фирми от хасковска област, което е 87% от очакваното.

От НАП напомнят, че 30 юни е също така крайният срок за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и за земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До края на месеца, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. 

30 юни е и срокът, в който фирмите, освен корпоративен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, декларират и плащат: данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на тези декларации се извършва онлайн чрез портала за е-услуги: (ВИЖ ТУК!) с персонален идентификационен код (ПИК) за физически лица или с квалифициран електронен подпис (КЕП) за юридически лица. 

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700, от 9 до 17.30 часа всеки делничен ден, на цената на един разговор според тарифния план на абоната.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?