Следвайте ни

81 под карантина в община Димитровград

Над 80 заявки в кметството от домоуправители за дезинфекция на общите части в сградите

viber icon

81 човека от община Димитровград към момента са под карантина,съобщиха от кметството. "Подчертаваме, че това са хора, на които е наложено наблюдение. Не означава, че са болни. Нека сме съпричастни и проявим разбиране в такъв момент", апелираха от местната администрация.  

Само за първия ден от обявяването на решението да се предоставят безвъзмездно дезинфектанти на домоуправителите на многофамилни жилищни сгради за ​пръскане на общите части ​са получени над 80 заявки. Днес екип на ​кметството започнаха да ги разнася по места. Там, където са доставени, ще се слага стикер на входа, за да следят живущите за изпълнението им.

"Количеството, което предоставяме е 5л. концентриран дезинфектант Тризон. Предписанията на фирмата за разреждане на препарата, като съотношението е 1/100. На 1 литър вода се слага 10 милилитър. разтвор. С количеството от 5 литра осигуряваме готов работен разтвор от 500 литра Това позволява неколкократна дезинфекция на пространствата. На всеки домоуправител се предоставя инструкцията за работа с дезинфектанта", обясниха от кметството. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?