25

80% от данъчните декларации са подадени електронно в Хасково

80  на сто от хасковлии, които вече са декларирали доходите си, са избрали да го направят електронно, съобщават от офиса на Агенцията. Данъчните напомнят, че крайният срок физическите лица да обявяват доходите си от миналата година е 2 май.

Най-предпочитаният начин е доходите да се декларират с персонален идентификационен код (ПИК), който улеснява значително клиентите с така наречената „предварително попълнена декларация“ в Портала на е-услуги на НАП. Близо 9 300 от лицата, които са подали годишни данъчни декларации, са го направили именно с ПИК. Други 2 255 са ползвали електронен подпис, отново чрез интернет. 2 250 хасковлии са посетили НАП лично, а близо 530 са ползвали пощите. 

От офиса на приходната администрация в Хасково напомнят на клиентите си, че дните от 14 до 17 април, включително, са неработни заради Великден, но електронните услуги ще бъдат достъпни. Всеки, който иска да подаде годишна данъчна декларация по време на великденските празници, може да го направи онлайн с ПИК или с електронен подпис.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?