Следвайте ни

80 000 лв. за панелен 3-стаен дом, 90 000 за нов на зелено

Въпреки слабия пазар, цените на недвижимите имоти в Хасково вървят нагоре, показа наша проверка. Причината за това  са и санираните блокове, които в  града са 88. Логично е жилищата,  които се продават в такива сгради, да са по- скъпи.  Те са с нови дограми, в обновена, енергийно ефективна сграда са, ремонтирани са общите части,  коментират брокери на недвижими имоти. Именно при панелките се забелязва поскъпване, докато при новото строителство не е точно така.

Какъв имот може да се купи в Хасково и на какви цени?

Цените са доста по- ниски в сравнение с други градове на страната. Тристайните панелни  апартаменти вървят на цени от 66 до 80 000 лв. в зависимост от състоянието и района. Срещу 74- 80 000 лв. се предлагат санирани апартаменти,  напълно обновени вътре и отлично поддържани, каквито по принцип в града са малка част от предлаганите жилища, коментират брокерите. На цени около и малко под 60 000 лв. може да се намери тристайно жилище,но в много лошо състояние,  т.е.  за тотален ремонт, в който ще вложите поне 20 000  лв.  

Традиционно най- търсени са двустайните жилища. Панелните  се предлагат на цени около 60 000 лв,  според състоянието и  локацията.

Тристаен апартамент ново строителство може да се купи за 90 000 лв. Такава е офертата за новострояща се сграда, близо до автогарата, където не е най- доброто място за живеене.

В друга новострояща се модерна сграда в кв. „Училищни“ тристайни жилища се предлагат за 550 евро на кв. м. Не са малко и жилищата в нови сгради, които се продават поне от 2-3 години, показа нашата проверка.

Многостайни жилища в нови сгради под 120 000 лв. не могат да се намерят, показват още офертите на брокерите.

Голяма част от имотите  се продават извън агенциите, дори в строящите се сгради, инвеститорите предпочитат да ги продават сами, установи проучването ни.

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?