25
Следвайте ни

8 са вече дамите в ОбС- Хасково, БСП против онлайн сесиите

viber icon

 8 са вече дамите в Общинския съвет на Хасково, след като нови съветници положиха клетва днес. Снежана Михайлова и Сание Кязим влязоха на местата на Мирослав Войников от ГЕРБ и Мюмюн Мюмюн Мюмюн от ДПС. Първият напусна общинския съвет по лични причини , а вторият бе избран за депутат в новото Народно събрание.

Новите съветници положиха клетва пред председателя Таня Захариева в сградата на общината, а заседанието продължи онлайн.

По този повод  Коста Стоев от БСП обяви протест, че заседанията продължават да не са присъствени. Съветниците от нашата група са със зелен сертификат, повечето от останалите колеги също имат, защо сесиите не са присъствени, заяви той.

С 28 гласа  „За“ и  8 „Против“ съветниците приеха промени в правилника им за работа.  Питанията към кмета, които се отправят в края на заседанията, вече ще се правят  десет  дни преди сесията, за да може той да отговори подготвен.

Днес трябва да бъде избран и зам.-председател на ОбС на мястото на Мюмюн Мюмюн. Предложението е това е Йозджан Мехмед.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

27.11.2021 | 07:55

Друга снимка не можахте ли да прикачите към материала на госпожата? Да е усмихната и приветлива, а не че все едно е пострадала от токов удар.Извинявам се за,сравнението.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?