Следвайте ни

8 са новите с вируса, Инфекциозното в Хасково се пълни 

viber icon

8 са новооткритите с коронавирус в Хасковска област за последното денонощие. Мъже и на 51  и 71 г. , и жена на 64 години от общината са  настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ- Хасково. 81-годишен димитровградчанин също е прехвърлен от „Св. Екатерина“ в Инфекциозното, след като се оказа положителен за вируса. На лечебното заведение в Димитровград е връчено предписание за дезинфекция.

Четири жени, съответно на 34 г., 46 г., 57 г. и 59 г. от община Свиленград са поставени под домашна карантина. Жените са работили заедно и след обявените положителни резултати от РЗИ- Хасково е връчено предписание за извършване на дезинфекция на работното място, което вече е изпълнено. 

Има и два случая, отразени в Единната информационна система, които са на лица,  отчели положителен резултат при тестване, а са контактни лица, поставени под карантина. Очаква се информацията в системата да бъде коригирана. 

Случаите на коронавирусна инфекция, регистрирани в област Хасково към момента, са 133, включително потвърдените за последното денонощие 8 нови случая и двата, които са на контактни лица, казаха от Областния щаб. .

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?