Следвайте ни

8 са новите с коронавирус в Хасковска област 

viber icon

8 са новооткритите с коронавирус в Хасковска област за последното денонощие, съобщиха от областния щаб. Положителни са три пациентки на Инфекциозното отделение, жени на 38,  58 и 69 г. от Хасковско и Тополовградско. 

С вируса е 51-годишна служителка в център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания-Хасково. Днес предстои предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, а 10 лица - потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на положителната, да бъдат поставени под карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четирима от контактни му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Това са жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 г. 

За последното денонощие на територията на хасковска област са взети шестдесет проби за наличие на коронавирусна инфекция.  

От МБАЛ-Димитровград е взета една проба за наличие на COVID 19. Резултатът все още се обработва. Сред пробите има контролни и излекувани хора. 

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 123, включително установените за последното денонощие 8 нови случая. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?