Следвайте ни

780 военни от 3 държави на тактическо учение на "Корен"

viber icon

Тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар 21” се провежда на полигон „Корен“. Участват военни от България, Гърция и Румъния.

Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който е  и офицер провеждащ учението прие строя от подполковник Светослав Годинов – командир на 31 механизиран батальон и поздрави военнослужещите. 

Бригаден генерал Шопов приветства с добре дошли на българска земя нашите съюзници. По време на предстоящата подготовка и тактическото учение общите ни усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от армиите на България, Гърция и Румъния за съвместно изпълнение на задачи, както и за повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования”, каза той.

На церемонията по откриването присъстваха полковник Стоян Стоянов от Командването на Сухопътните войски, старшите национални представители на Република Гърция и Румъния, подполковник Валери Антонов – командир на УП „Корен“ и офицери от управлението на 2 механизирана бригада.

Директор на учението е полковник Емил Симеонов – заместник-командир на 2 механизирана бригада.

Учението ще се проведе по фиктивен сценарий, разработен въз основа на общия сценарий за провеждане на серията свързани учения „DEFENDER EUROPE 21”. 

В тактическото учение ще вземат участие до 780 военнослужещи и до 210 единици техника от състава на 31 механизиран батальон, 20 самоходен артилерийски дивизион, 42 механизиран батальон, обслужващи и осигуряващи формирования от състава на 2  Тунджанска механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, танков взвод от Гърция, механизиран взвод от Румъния, както и до 8 единици летателни средства от ВВС  

В хода на учението ще се проведе полево лагерно обучение за интегриране на силите, след което още е на 2 и 3 юни. На 4 юни ще бъде ден за демонстриране на способности от31 механизиран батальон и придадените формирования. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?