25
Следвайте ни

774 млн. лв. трябват на Област Хасково за водните проблеми 

viber icon

Огромната инвестиция от 774 млн.лв. е необходима на област Хасково да реши проблемите си във ВиК сектора. Финансирането от фондовете на ЕС ще продължи само при спазване на изискването за консолидиране на принципа „една територия – един оператор“, за да може ВиК операторът дори в малка община като Димитровград, устойчиво да изпълнява функциите си по поддържане на качеството на ВиК услугата според европейските изисквания. 

Необходимата сума на Димитровград е 179 млн. лв. Това стана ясно на днешната среща по водните проблеми в областта в МРРБ. На срещата при строителния министър Виолета Комитова и нейния екип, бяха  ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, кметът на Димитровград Иво Димов, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, управителите на ВиК- Хасково и ВиК-Димитровград. На срещата са били набелязани конкретни мерки за решаване на проблемите с водоснабдяването и канализацията в двете общини, съобщиха от МРРБ, без да уточнят какви са те.

ВиК Хасково трябва да е единствен оператор на цялата област, но Община Димитровград все още си има водно дружество. Неговата цена на водата е  значително по- евтина от тази на останалите общини. Местната власт не иска рязко поскъпване на водата. В Димитровград плащат 1.86 лв. кубик, докато цената, която плащат останалите на ВиК Хасково е 3.50 лв., се очаква поскъпване. 

.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?