Следвайте ни

763-ма изправени пред съда от Районна прокуратура-Хасково

viber icon

Районна прокуратура–Хасково предаде на съд 763-ма човека за първите шест месеца на ​т.г. Това съобщиха от държавното обвинение. След окрупняването в тази статистика са включени отчетите за полугодието на териториалните отделения в Димитровград, Свиленград, Харманли и Ивайловград.

311 са внесените в наказателното деловодство на Темида обвинителни актове за общоопасни престъпления. ​Те са срещу пияни шофьор, без книжка, нерегистрирани автомобили, както и за държане на дрога.

191 са предадени на съд за извършени престъпления против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции, като тук са включени престъпленията, свързани с нарушаване на граничния режим.

Предадени на съд са 100 човека за кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на чуждо имущество. За документни престъпления с обвинителни актове са 67 души, за престъпления против брака и семейството – 32-ма, за престъпления против стопанството – 22-ма, престъпления против личността – 21, против обществения ред и общественото спокойствие – 11.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?