112
Следвайте ни

74 са делата за защита от домашно насилие в Хасковска област за 10 месеца

viber icon

От началото на годината до 31 октомври в Хасковския съдебен район са заведени 74 дела за защита от домашно насилие, като са издадени 47 заповеди за незабавна защита и 38 заповеди за защита. В 19 от случаите е била поискана мярка за посещение на специализирана програма за справяне с агресията за извършители на насилие. В Кризисния център за жени и техните деца, пострадали от домашно насилие в Димитровград, пък за същия период 12 жени и 14 деца са получили помощ и подкрепа за прекратяване на насилието. 

Камбанарията на хълма "Ямача" в Хасково ще бъде оцветена в оранжева светлина в рамките на кампания срещу домашното насилие над жени и момичета. Това съобщиха от Фондация "Х и Д Джендър Перспективи", която е съорганизатор на 16-те дни на акцията съвместно с местната община. Толкова ще продължи и оцветяването в оранжево на камбанарията.

"Кампанията се разгръща и на местна почва за поредна година и е част от международните прояви на ООН по темата. Вследствие на пандемията от COVID-19 във всички страни, включително и в България, се отчита ескалация на насилието срещу жените и момичетата", коментираха от фондацията.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?