Следвайте ни

74% декларирали корпоративен данък в Хасковска област

viber icon

74% от фирмите и едноличните търговци, плащащи корпоративен данък в областта, са обявили приходите си пред НАП 12 дни преди настъпването на крайния срок. Това съобщиха от местния офис на Агенцията. 

От приходното ведомство напомниха, че 30 юни е срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и за земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До края на т.м., заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.  

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането на задълженията по тях към бюджета, се извършват онлайн чрез портала за е-услуги (ВИЖ ТУК!) с персонален идентификационен код (ПИК) за физически лица или с квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за информация 0700 18 700, от 9 до 17.30 часа всеки делничен ден, на цената на един разговор според тарифния план на абоната, уточниха от още от НАП. 

        

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?