25
Следвайте ни

72-ма с  COVID-19, ръст на учениците под карантина в Хасковска област 

viber icon

По-малко са диагностицираните с COVID-19 през изминалото денонощие в Хасковска област и са 72. Най- много са в община Хасково – 24, следва  община Харманли с 13. Сред новите случаи са 2 учителки -  от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, под карантина са 46 ученици от 8 Б и 10 Б клас. Днес се очаква решение как да продължи обучението в общината заради многото  карантинирани ученици. 

Под карантина са и  49 ученици от 8 Б и 10 Б клас в свиленградската гимназия. Трима ученици от Хасково са диагностицирани с COVID-19 – възпитаник на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от 9 Б клас, под карантина от днес се поставят контактните ученици и учители, ученик от 5 А клас на същото училище /под карантина са 21 ученици/ и ученичка от 11 Б клас на ФСГ, където са карантинирани 15 ученици и 5 учители.

С коронавирусна инфекция е и медицинска сестра от Дом за пълнолетни лица с психични разстройства в Свиленград.

196 души от област Хасково се лекуват в болнични заведения, в тях все още има свободни легла. Починала е жена на 70 години от община Свиленград, положителна от 14.10. 2021 г. и хоспитализирана 3 дни по-късно. Тя е имала диабет и сърдечно заболяване.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?