Следвайте ни

700 лв. чисти вади бензинджия, работник в склад- 900

viber icon

Бензиностанции, складове, автомивки и заведения в Хасково търсят работници. Обявите пълнят специализираните сайтове, има ги и в Бюрото по труда. Тъй като значителна част от позициите са вакантни периодично, т.е има текучество на кадри, проверихме какви  са заплатите. 

По бензиностанции дават от 600 до 700 лв. чисто, което ще рече че брутната заплата е от 773 до 902 лв. Работник в склад може да си докара чисти 900 лв., т.е. брутната заплата е 1159 лв. За съжаление 1 200 лв. е най- високата, предлагана от работодатели заплата, става ясно от обявите с посочени  възнаграждения. 

Около 900 лв. са заплатите на монтажници на кабели, каквито търсят и двете предприятия, работещи за автомобилната индустрия в Димитровград и Хасково. Обявите за такива места са над 30. 

Именно между 650 и 900 лв.  са масовите заплати в Хасковско и това е причината фирмите да не могат да намерят постоянни кадри. Тези възнаграждения са под средните за страната, а това гони хората към София, Пловдив и др. големи градове. Според НСИ средната заплата в страната е 1337 лв., а по размер на възнагражденията Хасково е на незавидното 23 место от 28 в страната. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?