25
Следвайте ни

70 работни места създава фирма за рециклирани машини 

viber icon

Фирма за рециклирани металорежещи машини ще заработи в  халета на завод „Родина“. Компанията е с чужди собственици, наела е част от базата на завода. 

Тя ще има нужда от 70 работници, има интерес да обучава ученици от гимназията по механо и електротехника, съобщи кметът Станислав Дечев. 

За да можем да привлечен инвеститори и да им предложим конкретни места, направихме списък със свободни бази, които не се използват. Това сработи, коментира кметът. 

Още поне две инвестиции в производства се очаква да се случат догодина. Интерес към изграждане на база в Хасково има дружество за карго товари. Предстои да се финализира  и договорът за соларния парк край Книжовник. Хубавото е, че компанията е заявила  социална политика към жителите на селото и училището.

Много са напреднала работата  по Тракия икономическа зона в Узунджово. Вече няколко компании се обединиха, да  се случат нещата там. Сред проектите в зоната е и  завод за водород, допълни още кметът. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?