Следвайте ни

70 фирми от Хасковско получиха подкрепа от държавата заради вируса 

viber icon

  70 фирми, засегнати от противоепидемичните мерки  от област Хасково, получиха подкрепа по  по програмата за подкрепа с оборотен капитал, съобщиха от НАП. В страната с общо 64 млн. лв. са подпомогнати  5 440 дружества.

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси продължава и през март, съобщават още от офиса на приходната агенция. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия. 

Фирмите ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки. На всяка от компаниите, която е одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март тази година. Участие в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и  изпратено уведомление от НАП, не е възможно. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?