112

7 спектакъла, Б.Т.Р. и много изненади на фестивала "Театър, обичам те!" в Хасково

Под мотото на любовта ще протече тазгодишното издание на фестивала "Театър, обичам те!" в Хасково. Обичта ще присъства под различни форми във всичките 7 представления, обяви директорът на трупата на домакините от Драматичен театър "Иван Димов" Стелиян Николов.

Тази година е 16-то издание на празниците, които ще продължат седем дни от 13 до 19 юни. Организатори са община Хасково и тукашният храм на Мелпомена.

Фестивалните дни са посветени на 100-годишнината от създаването на театъра, на 50-годишнината откакто носи името на Иван Димов и на 125-годишнината от рождението на патрона. "Очакваме, богата програма, много интересни и значими постановки, коментира зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева.

Домакините ще открият форума с премиера на "Дванадесета нощ" на Шекспир. "Да поставим английския класик бе наша отдавнашна мечта", споделиха Николов и заместничката му Станислава Николова. Драматичен театър Пловдив ще се представи с "Капан за самотен мъж" от Роберт Тома. В храма на Мелпомена гости ще бъдат и артистите от Малък градски театър "Зад канала" с пиесата "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" от Теди Москов и Симон Шварц и още редица постановки

За малките зрители са предвидени спектаклите "Кой съм аз?" - "постановка за бебета","Чук и Пук" и "Болен здрав носи". Те са на пловдивския куклен театър. Магът Арсен Меджик ще представи училище за магии.

В два от дните на фестивала, като съпътстваща програма, са предвидени концерти на открита сцена пред театъра, като едни от музикантите ще са рокаджиите от Б.Т.Р.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?