Следвайте ни

7 съветници в комисията за "Ямача"

Добри Беливанов не пожела да участва, за да е нечетно числото

viber icon

Седем, вместо осем, са съветниците, които влязоха днес в Комисията за общественото обсъждане и за оценка на имотите на игрищата на парк "Ямача", за да започне процедура по сделка със собственика. Това реши днес местният парламент на Хасково. Броят им бе намален с един, след като Добри Беливанов отказа да бъде включен сред членовете. "Нека е нечетна", мотивира се Беливанов.

От Неформалната група граждани "Да спасим парк "Ямача" се бяха събрали навън под зала "Хасково" за да изслушат дебата и решението на местния парламент. "До вторник ще излъчим трима наши представители", обясни Янко Митев. Защитниците на "Ямача" настояват в Комисията да бъдат включени и независими експерти оценители.

"Напоследък общината само продава, само ние настояваме да купи имот. Той ще е завинаги и за хасковлии. Това е борба за оцеляването на града", коментираха гражданите.

Ето и кои общински съветници влизат в Комисията: Димитър Траянов (ГЕРБ), Мюмюн Мюмюн (ДПС), Коста Стоев (БСП), Красен Ангелов (Демократична България – Обединение), Златко Марчев (Българе), Георги Пеев (Движение Заедно за промяна), Здравко Запрянов (независим).

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?