Следвайте ни

7 младежки проекта получават 24 758 лева 

viber icon

Настолна игра, която те оставя без думи, издаване на книга, рисуване, танци са само част от одобрените проекти на младежи в Хасково. С  24 758 лева от общинския бюджет ще бъдат подпомогнати 7 проекта.  

Общо 13 са били подадените и разгледани от комисия, назначена от кмета, в която влизат общински съветници, експерти от общината и др., проекти. 3 са били отхвърлени, тъй като не отговарят на условията от Правилата. Три други предложения не са получили изискуемия брой точки и не се класират за финансиране.  

Сумата, заложена в бюджета за младежки дейности е 50 000 лв. Приемът на проекти продължава до 30 септмеври, казаха от общината.

Ето одобрените: 

 

1. Калина Спасова с  проект за Създаване на Настолна развлекателна игра ОЛЕ – „Игра с думи, от която оставаш без думи “. Играта е със състезателен характер. Комплекти от играта ще бъдат предоставени на училища, учебни и детски  центрове в община Хасково. Одобрена сума за проекта е 5 000 лева. 

2. Стефани Арабаджиева - Проект „Пръски от извора“ - изследване, опознаване, представяне и популяризиране на местното фолклорно и нематериално наследство, на традициите и обичаите, свързани с големи народни празници в близки до Хасково села. Одобрената сума е  3 919 лева.

3.Народно читалище  „Н.Й.Вапцаров - 1964“- гр. Хасково - Продължаване дейността на Младежкия клуб към читалището, създаден през 2019 г. по програмата за „Младежки дейности“ на община Хасково. Одобрена сума за проекта 4 966 лева.

4.Петко Костадинов – провеждане на Младежки фестивал по живопис „В близост до природата“ – пленерно рисуване,  организиране на изложба на произведенията от рисуването и награждаване на най-добрите от тях. Одобрена сума- 4000 лева.

5. НЧ „Пробуда - 1905“,  с. Криво поле, община Хасково - Създаване на младежки клуб към читалището. Одобрената сума е 2 822 лева.

6. Алберт Димитров - Отпечатване на авторска стихосбирка „Сърце за продан“. Одобрената сума е 1 290 лева.

7.  Милена Налбантова – ръководител и отговорник на групата, Н.Стоименова, М. Башаран, М.Иванова, Д.Томова, Р.Жекманова, А.Берова, А.Гинева - Проект „Младежка арт работилница“ – отворено събитие за обучение на талантливи млади хора в сферата на танцовото и театралното изкуство. Одобрена сума- 2 770 лева.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?