25

7-годишният Александър е най- малкият участник в регатата Долна Марица 

Кметът на община Димитровград Иво Димов участва в Националния воден поход Долна Марица. Над 50 участници с над 30 лодки поеха днес от село Райново по поречието на Марица в един от най-живописните маршрути и най-дълъг участък с дължина 27 км.

Националният воден поход се провежда ежегодно в началото на лятото, като тази година дните на провеждането му са от 5 до 7 юли включително. Участници в регатата има от София, Варна, Плевен, Хасково, Пловдив, както и индивидуални от цялата страна. Сред тях е и седемгодишният Александър Димитров от София, с райновски корени. 

Организатори на Националния воден поход са Община Димитровград, НЧ "Марица 2008" и Клуб за воден туризъм - Хасково.

Утре участниците продължават в третия ден от регатата, когато ще изминат 23 км. От Харманли до Любимец, където ще бъде и закриването на похода.

Той има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм.

Вчера участниците имаха и зелени активности, подготвени от организаторите - поставяха къщички за защитени видове птици, сред които синявицата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?