Следвайте ни

7.5 млн. за свлачището до Генералово, укрепват го напролет 

viber icon

 

Компрометираният участък от пътя I-8 Капитан Андреево – Свиленград в района на с. Генералово предстои да бъде укрепен. За извършването на проучвателно-проектантски и строително-монтажни работи, както и надзор на обекта са предвидени 7,5 млн. лв. Предвижда се изпълнението да започне през следващия строителен сезон. Това съобщиха от АПИ след наше запитване, защо се бави ремонтът на участъка, за който има осигурено финансиране повече от година и половина. 

Както съобщихме вчера,  по трасето има свлачищни процеси, заради които пътят буквално се разпада. Притесненията на жителите на 3 села, са че той ще стане непроходим със започване на валежите.  

Подготвя се необходимата документация за възлагане на изпълнението на обекта. Срокът за строителните дейности зависи от проектното решение и от метода на укрепване, който ще бъде избран на база геоложките измервания, инженерно-геоложките и хидрогеоложките проучвания, които предстои да бъдат направени, казаха още от АПИ. 

За повишаване безопасността на движение участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци. АПИ препоръчва на шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, казаха още от агенцията.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?