Следвайте ни

650 лв. за 155 новородени в Хасково от началото на годината

viber icon

Еднократна помощ в размер на 650 лева е одобрена до този момент за 155 живородени деца в община Хасково, съобиха от администрацията на кмета Станислав Дечев. . 

С решение на  Общинския съвет е приет  Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково. Размерът на еднократната финансова помощ се определя ежегодно с приемането на бюджета на общината. За 2021 г. сумата е 650 лв. за живородено дете. 

Всяко подадено заявление се разглежда от Комисия, която одобрява, отказва или  дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от Правилника.

От началото на 2021 г до момента в община Хасково са постъпили 171 заявления. От тях одобрените са 155. Отказ са получили 9 семейства. Причината - прекъснати здравноосигурителни права на родителите. Комисията е дала възможност за повторно изпълнение на условията на други 7 семейства. През 2019 година са изплатени 259 еднократни помощи за новородени деца. През 2020 година родителите на 237 новородени деца в община Хасково са получили еднократна помощ.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?