25
Следвайте ни

65 с ковид, 187 в болници в Хасковска област 

viber icon

Очаквано за вторник, когато заради уикендите се отчитат повече направени проби, новите случаи с ковид в Хасковска оббаст са повече- 65. Сред тях е 36-годишен  мигрант от Сирия, настанен в СДВНЧ Любимец. Той е положителен от 18.10.2021 г., под карантина са 11 контактни. 

Сред останалите заболели е ученик от 5 Г клас на СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, хоспитализиран в Детско отделение на МБАЛ Хасково от 16 октомври, под карантина са 22 ученици и 4 учители. Ученичка от 9 В клас на ПГ по Туризъм в Хасково е дала положителна проба на 16 октомври, карантинирани са 14 ученици и 2 учители.

Починали са 8 души – мъж на 70 години от община Хасково с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 72 години от община Димитровград с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, мъж на 73 години от община Димитровград също с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, жена на 79 години от община Димитровград, със сърдечно заболяване, жена на 77 години от община Симеоновград без данни за придружаващи заболявания/, жена на 70 години от община Харманли с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково, със сърдечно заболяване, мъж на 78 години от община Хасково, също с придружаващо сърдечно заболяване.

187 са хората от областта, които се лекуват в болници.  От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 12 969 души, излекуваните са 10 420, а починалите са 849.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?