Следвайте ни

65 с COVID-19 в Хасковска област, почина 83-годишна

viber icon

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 65 нови  случая на коронавирусна инфекция. Починала е 83-годишна жена от Свиленград, събщиха от Областния щаб.

С коронавирус в Хасково са 22-ма, 21 в Харманли, 8 в Свиленград, 6-ма в Димитровград, 3-ма в Симеоновград, 2-ма в Минерални бани и по 1 в Любимец, Стамболово и Ивайловград 

С положителни тестове са лекар от доболничната помощ в Харманли и три медицински сестри от Хасково – две от доболничната помощ и една от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания.

878 са случаите на COVID-19, потвърдени в област Хасково от началото на пандемията към момента. 

Общо хоспитализираните са 90. В МБАЛ-Хасково са настанени 60. В МБАЛ-Свиленград 14. В МБАЛ-Димитровград са 3-ма. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 6-ма. В лечебни заведения извън областта се лекуват 7. На домашно лечение са 431 човека, починали са 48, а напълно излекувани са 309.

Четири от установените случаи, съобщени вчера, са прехвърлени по местоживеене, затова в системата е настъпила корекция.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?