Следвайте ни

64 незаконни сметища в Хасковска област

viber icon

64 незаконни сметища са установени в региона в първия етап от проверката по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на областната ​управа. Днес темата бе обсъдена работна среща със служители на държавни институции по текущи проблеми.

Проверки са извършени в села ​от 11-те общини в региона. За констатираните незаконни сметища били издадени предписания. Започнал е и втори етап на проверката. В някои общини е  установено неизпълнение на предписанията и са били наложени санкции от контролиращия орган РИОСВ-Хасково, който е участвал в проверките на сформираната съвместна комисия на областната администрация и ОДМВР.

На срещата директорът на РЗОК-Хасково Ирина Колева посочила проблеми с обезпечеността на лекарите."Има населени места, където общопрактикуващите лекари са недостатъчни или един ​доктор покрива повече от ​2-3 населени места", каза д-р Колева.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?