Следвайте ни

64 069 съобщения за дължими данъци изпратиха от общински приходи в Хасково

Тв сериали изпразват касовия салон на местната приходна дирекция следобяд

viber icon
Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

Общо 64 069 съобщения за дължими местни данъци и такси са изпратени на физически и юридически лица от община Хасково за 2017 г. Това информира за „Хасковска Марица” шефът на Общинската приходна дирекция Румен Тинчев. От изпратените съобщения 63 606 са едностранни – с информация само на едната страница. 463 от съобщенията са двустранни, уточни данъчният шеф.
Освен за дължимите данък сгради, такса битови отпадъци и данък МПС за настоящата година, в писмата са описани и не погасените задължения от предходни години, ако има такива.

На практика всеки собственик или съсобственик на имот в община Хасково е получил съобщение-покана за доброволно плащане на дължимите налози. Данъците към местната хазна могат да се платят на две вноски през годината. Първата е до 30 юни, а срокът за втората част на задължението е до края на декември. След тези срокове се начислява лихва, предупреждават от общинската данъчна служба.

Ако искате да избегнете опашките в касовия салон на данъчното, ходете там следобяд, когато няма почти никакви хора. Струпването от клиенти пред гишетата е около 10 сутринта до към обяд и чакането е доста. Следобяд обаче е спокойно, увери се наш екип. Това е така, защото възрастните хора следобяд гледат по няколко тв сериала и гледат да си свършат работата сутрин, открехна завесата служител на Общинската данъчна служба.

Данъците в община Хасково вече могат да се плащат онлайн вече и през касите на Easy Pay. Плащането е възможно също както от всяка точка на страната, така и от целия свят през интернет системата ePay.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?