112

6398 нарушения установила Инспекцията по труда в Хасковска област

Установените нарушения на трудовото законодателство през миналата година в региона са 6398, отчетоха от Териториална дирекция „Инспекция по труда“ в Хасково.

Извършените проверки  извършени проверки на стопански субекти в областта са 1236. 3135 от констатираните нарушения  по осигуряване на здраве и безопасност при работа, а 3263 - по трудови правоотношения. Влезлите в сила наказателни постановления са 257 за обща сума от 231 950 лв.

Тази година инспекцията ще засили превенцията срещу недекларирания труд. Планирана е специална кампания за контрол на работодатели, при които през 2021 г. са установени повече от веднъж да полагат труд хора  без трудови договори. Предвиждало се и засилен контрол в рисковите сектори "Строителство" и "Селско стопанство".

През 2022 г. ще продължат и засилените проверки за спазване на противоепидемични мерки. „Планирана е специална кампания, за която ще бъде използван за първи път иновативен начин на инспектиране - чрез въпросници за самоконтрол. Основната цел на този метод е превенцията“, коментираха още от Териториалната дирекция на инспекцията.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?