112

600 изпълнители на шлагери пеят в Свиленград

Шестият Национален фестивал на старите шлагери „С песни от свила минаха години” започна днес в Свиленград. 

Форумът е с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от празничната програма за Деня на Свиленград - 5 октомври. Любителите на старите градски песни имат възможност да им се насладят в продължение на два дни – 24 и 25 септември, в салона на НЧ „Васил Левски 1933” в кв. „Кап. Петко войвода” .

Фестивалът откри кметът на общината арх. Анастас Карчев, който отбеляза, че след двегодишно прекъсване музикалната традиция продължава и пожела успех на участниците. Тази година те са около 600. 

Представят се индивидуални изпълнители и групи от читалища, пенсионерски клубове, различни организации от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Меричлери, Полски Тръмбеш, Поморие и други. 

Активно участие имат формации от читалищата в община Свиленград. Във втория фестивален ден утре - от 16 часа, като гост изпълнител ще участва младият певец Александър Александров – Алекс.

Участниците в конкурсната програма оценява жури с председател оперетната певица и тв водеща Бони Милчева. Членове са поетесата Надежда Захариева и Ваня Папазова – старши експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности” в Общинска администрация - Свиленград.

На отличените ще бъдат връчени медали и парични премии. Наградният фонд на фестивала е 2000 лева.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?