Следвайте ни

600 деца от ОУ “Св. Климент Охридски“ в Хасково играят в нов и безопасен двор

viber icon

Завърши ремонтът на двора в ОУ "Св. Климент Охридски", към сграда на ул. "Граф Игнатиев" №14 в Хасково. От ​вчера 600 ученици играят в напълно преобразено пространство, съобщиха от кметството. Това се случи за по-малко от два месеца по проект на общината.

Старата, над 40-годишна асфалтова настилка на спортното игрище, беше фрезована, работници направиха битумен разлив и положиха нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см. Направени са и нови бордюри. В по-голямата част на игрището е изпълнена ударопоглъщаща каучукова настилка, върху която са разчертани игрища за футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, скок на дължина и други.

Спортното игрище е с площ 1500 кв.м. Тук се провеждат часовете по физическо възпитание, а през междучасията децата си почиват в съвсем нова и чиста среда, обясни директорът на школото Гинка Райчева. Ремонтът е на стойност 110 871,70 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от община Хасково.

Това е част от програмата на ​местната администрация за инвестиции в образователната инфраструктура и подобряване на училищната среда. През тази година със средства от бюджета на общината беше ремонтирана още спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на ЕГ "Проф. Д-р Асен Златаров", игрището за баскетбол и волейбол в ОУ "Христо Смирненски", ремонтирано и реконструирано беше дворното пространство на СУ "Васил Левски".

Общата стойност на тези четири обекта е близо 549 000 без ДДС от местния бюджет. Освен това, през тази година е направен основен ремонт на прилежащи външни пространства към СУ "Св. Паисий Хилендарски".. Той се изпълнява по програма "Красива България". Стойността на строителните работи там е близо 200 000 без ДДС.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?